- 2 jaja
- 8 žumanjka
- 10 kašika ulja
- 10 kašika šećera
- 10 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
Krema:
- 8 bjelanjka
- 16 kašika šećera u prahu
- 4 pudinga od vanilije
- 1000 ml vode
- 4 kašike šećera
- šećer u prahu (za posuti)
Umutiti žumanjke i jaja sa šećerom, dodati ulje brašno i prašak za pecivo. Od toga ispeći koru. Kad se ohladi rasjeći je. Peći u kalupu za torte br.28 na 170 stepeni oko 30 minuta. Donju koru vratiti u kalup.
Umutiti bjelanjke i u njih dodati muteći kašiku po kašiku šećera u prahu.
U vodu staviti dvije kašike šećera pa staviti na vatru. Kad voda prokuha skuhati puding i vruć sipati u umućene bjelanjke cijelo vrijeme mutiti mikserom dok se masa ne sjedini.
Sipati preko donje kore, staviti gornju koru i posuti šećerom u prahu,ovaj puta ja sam malo premazala čokoladom i džemom od malina.
0 komentari :
Objavi komentar