Sastojci za podlogu:
- 200 gr kakao keksa
- 80 gr omeksalog maslaca
- 4 kasike cokoladnog mlijeka
Prvi krem:
- 250 gr krem sira
- 2 kasike secera u prahu
- 1 vanil secer
- 50 gr cokolade za kuhanje
- 1 dcl vrhnja za slag
- 3 grama zelatina
- 250 gr krem sira
- 2 kasike secera u prahu
- 1 vanil secer
- 50 gr mlijecne cokolade
- 1 dcl vrhnja za slag
- 3 gr zelatina
- 250 gr krem sira
- 2 kasike secera u prahu
- 1 vanil secer
- 50 gr bijele cokolade
- 1 dcl vrhnja za slag
- 3 gr zelatina
Za dekoraciju:
slag pjena, ribana cokolada
Priprema:
- Izmijesati sastojke za podlogu, sjediniti ih i staviti na dno okruglog kalupa za torte (promjer kalupa 26 ili 28).
- Cokoladu otopiti na pari. Zelatinu staviti da nabubri, pa je otopiti na laganoj temperaturi.
- Izmiksati sir, secer, vanil secer, dodati vrhnje, dodati cokoladu, sve sjediniti i na kraju dodati otopljenu zelatinu.
- Izmiksati i preliti preko podloge, a zatim ostaviti u frizider desetak minuta da se malo ucvrsti prije narednog krema.
- Drugi i treci krem raditi po istom postupku kao i prvi.
- Kada se torta stegne dekorisati je sa slagom i ribanom cokoladom, isjeci na parcad i posluziti.
- Prijatno!
How to Make Money at a Casino: 8 Steps (with Example)
OdgovoriIzbrišiHere are the 9 steps you should follow to success at worrione a casino: · 제왕카지노 Find a reliable gambling หาเงินออนไลน์ operator · Know a legit casino · Start gambling with an