Sastojci:
- 3 šlag kreme od čokolade
- 500 ml čokoladnog mlijeka
- 100 ml mlijeka
- 200 g margarina
- 100 g čokolade za kuhanje
- 2 žumanceta
- oko 100 g prah šećera
- oko 300 g petit keksa
- I JOŠ: po ukusu šlag krema od čokolade
- šlag pjena ili slatka pavlaka (vrhnje za šlag)
- malo rendane čokolade
Priprema:
Umutiti 3 šlag kreme od čokolade sa 100 ml običnog i 500 ml čokoladnog mlijeka. Umutiti margarin, šećer u prahu (po ukusu možete dodati manje ili više šećera) i žumanca (žumanca možete sa šećerom umutiti na pari), pa dodati otopljenu čokoladu za kuhanje. Dobro izmiksati, pa dodati u umućeni šlag. Zatim dodati i izlomljeni petit keks. Sve dobro izmješati, pa oblikovati tortu (možete koristiti obični kalup, duguljasti kalup, plastičnu posudu obloženu folijom…)! Ostaviti sat-dva u frižider, da se stegne. Zatim skinuti ivice kalupa. Tortu premazati umućenim šlagom. Preko naribati čokoladu. Još kratko ostaviti u frižider, pa rezati na parčad.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar