Sastojci kora:
- 200 grama mljevenog keksa
- 125 grama maslaca
- 2 kašike soka –uzmite iz slatka od ribizli
- 350 grama mladog sira
- 500 ml vrhnja za šlag
- 15 grama želatina
- 10 kašika hladne vode
- 2-3 kašike soka od limuna
- ribana korica od limuna
- 200 grama šečera u prahu
Za preljev koristite slatko od bobičastog voća,već koje imate..
Način pripreme kora:
U zdjelu stavite mljeveni keks,maslac i sok.Rukom sastavite sastojke i ako vam je masa suha za formiranje kore slobodno još dodate soka.U kalup br.26 stavite papir za pečenje i formirajte koru.
Bijeli fil:
Umutite sir sa šećerom,sokom od limuna i koricom,posebno umutite vrhnje za šlag i sastavite ga sa umućenim namazom.U pripremi želatin otopite u hladnoj vodi i kad nabubri lagano ga zagrijete da se otopi i nakon toga dodajte u kremu stalno muteći.Kremu nanesite na koru.
Kolač ostavite da se stvrdne kako bi se lijepo rezao.Prilikom serviranja prelite ga sa slatkom od bobičastog voća.
0 komentari :
Objavi komentar