Sastojci za biskvit:
- 6 jaja
- 6 kasika secera
- 6 kasika mlijeka
- 6 kasika brasna
- 6 kasika cokolade u prahu
- 1 prasak za pecivo
1dcl cokoladnog mlijeka
Za krem:
- 3dcl slatkog vrhnja
- 400gr kiselog vrhnja
- 100gr secera u prahu
- 2 vanil secera
- nekoliko kapi limunovog soka
Za coko preliv:
- 100gr cokolade
- 50gr maslaca
- 2 kasike vode
- 2 kasike secera u prahu
Za dekoraciju:
- slag pjena
- drobljena cokolada
- narandza
Priprema:
Umutiti jaja sa secerom, dodati lagano preostale sastojke, sjediniti ih i ispeci biskvit u velikom plehu pa ga popoloviti kada se ohladi. Biskvit poprskati sa toplim cokoladnim mlijekom. Umutiti slatko vrhnje sa secerom, vanil secerom i limunovim sokom, potom dodati kiselo vrhnje i sjediniti. Polovinu krema staviti preko pola biskvita. Otopiti na pari cokoladu i maslac, dodati vodu i secer pa mijesati dok se nedobije kompaktna masa, zatim tom masom preliti preko krema. Staviti u frizider oko 10 minuta, a zatim preko tog coko preliva staviti ostatak krema pa drugu polovinu biskvita. Dekorisati slag pjenom, drobljenom cokoladom i narandzom. Dobro ohladiti prije posluzivanja…
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar