Potrebno za podlogu:
- 300gr mljevenog kakao keksa
- 100gr omeksalog maslac
- 100gr Nutelle
- Malo mlijeka
- 500gr ABC sira
- Ribana korica narandze
- Ribana korica limuna
- Sok od jedne narandze
- 4dcl vrhnja za slag
- 100gr secera u prahu
- 1vanil secer
- 10gr zelatina u prahu
- 1 kesica providnog preljeva za torte
- 2dcl svjeze cijedjenog narandzinog soka
- 4dcl vrhnja za slag
- Filetirane narandze
- Listici mente
- Cokoladni oblici
Priprema:
Navedene sastojke za podlogu izmijesati i sjediniti pa ih ravnomjerno rasporediti po podlozi od kalupa.Staviti u frizider da se stegne.Vrhnje za slag umutiti sa secerom u prahu i vanil secerom.Dodati i sok i koricu narandze te koricu limuna.Zelatinu staviti u 3 kasike hladne vode i pustiti je da nabubri pa je otopiti na laganoj temperaturi i dodati u vrhnje.Dodati i sir i miksati nekoliko minuta da se sastojci uvezu i korice puste aromu.Istresti preko podloge.Narandzin sok staviti da se zagrijava i dodati u njega kesicu preljeva za torte pa neprestano mijesati dok se ne pocne zgusnjavat. Skloniti sa sporeta i malo ohladiti a onda sa tim zeleom puniti spric i utisnuti u krem na vise mijesta.Ohladiti tortu pa je dekorisati sa umucenim vrhnjem za slag, filetiranom narandzom i oblicima od tamne cokolade koje smo sami napravili otopivsi cokoladu na pari i nanoseci je na papir za pecenje.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar