- 150 gr margarina
- 150 gr secera
- 3 kasike rastopljenog meda
- 3 kasike mleka
Sve staviti u serpicu i kuvati na sporetu dok ne provri.
Skloniti sa sporeta i ostaviti malkice da se ladne da ne bude jako vrelo.
Zatim u to dodati:
- 1 jaje
- 450 gr brasna
- 1 kasicica sode bikarbone
Umesiti testo i podeliti na 3 jednake jufke, svaku jufku tanko razviti i peci na poledjini pleha….
Fil:
400 gr secera istopiti kao za caj i naliti sa 1 litrom mleka. Od te 1 l mleka odvojiti jednu solju i u to mleko razmutiti 4 kasike brasna i 1 puding od karamele. To ukuvati u mleko i kada se fil skuva i ohladi izmutiti sa pola izradjenog margarina. Filovati kore i zadnju malo premazati filom pa za glazuru staviti 1 cokoladu….Ohldjeni kolac iseci i posluziti uz solju dobre crne kafe. Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar