Sastojci za kore:
- 1 jaje
- 80 gr secera
- 1 vanili secer
- 100 gr margarina sobne temperature
- 2 kasike mleka
- pola kasicice sode bikarbone
- 300 gr brasna
- 3 supene kasike kakaa ( ja sam stavila 2 kasike neskvika i 1 kasiku kakaa)
Jaje, secer i vanili secer umutiti viljuskom, dodati kakao i mleko, izmesati da nema grudvica, pa dodati brasno prosejano sa sodom bikarbonom. Izmesati to zajedno i na kraju dodati naseckan margarin na kockice i umesiti testo. Podeliti testo na 4 dela i svaki posebno tanko razviti i peci na podmazanoj obrnutoj tepsiji. Korice peci na 180 stepeni oko 5 min to je dovoljno posto su jako tanke, nebrinite i ako budu tvrde one ce posle sat, dva kada ih isfilujete omekaniti.
Fil:
- 9 dcl mleka
- 8 kasika secera
- 9 kasika vrhom pune brasna
- 2 vanili secera ili arome vanile
- 130 gr margarina
7 dcl mleka, secer i vanili secer staviti da prokuva, u onih 2 dcl mleka staviti brasno i dobro mesati da nebude grudvica. Kada mleko prokuva dodati brasno i skuvati fil. U ohladjen fil ali ne do kraja da se ohladi neka bude malo mlak dodati umucen margarin. Fil podeliti na 4 dela i filovati svaku koru. Gore kao glazuru mozete po zelji otopiti malo cokolade ….recept sam pronasla na kulinarici, probajte odlican je kolac.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar