
- 200 gr. brasna
- 10 kasika secera
- 1 prasak za pecivo
- 2 dcl. kisele vode
- 0,5 dcl. ulja
- 2 pune kasike kakaa
Fil:
- 1/2 l. mleka od soje (ili palminog)
- 2 vanil secera
- 200 gr. secera
- 3 kasike gustina
- 3 kasike brasna
- 250 gr. margarina
- 100 gr. posne cokolade
- 3 kasike ulja
- kokos za valjanje
U ciniju sipati sastojke za koru i sjediniti ih zicom za mucenje. posni kolacii Posne Ruske kapePleh(38×26) obloziti papirom, sipati smesu i staviti koru da se pece u prethodno zagrejanu rernu na 200 C 15 min. Na isti nacin napraviti jos jednu koru. Kada se kore ohlade, modlom za krofne (ili casom) izvaditi 48 krugova.
Za fil staviti 4 dcl. mleka da provri sa secerom i vanil secerom. Sa ostatkom mleka (1dcl) izmutiti brasno i gustin, pa ih skuvati u vrijuce mleko. Kad se fil ohladi sjediniti ga sa umucenim margarinom, pa filovati kape. Na jedak krug staviti punu kasicicu fila, preklopiti sa drugim krugom, pa bocne strane premazati sa filom i uvaljati u kokos. Ukupno ce vam ispasti 24 Ruske kape. Za glazuru otopiti cokoladu sa uljem pa na svaku kapu sipati po kasicicu. Ohladiti ih do sluzenja.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar