Sastojci i priprema:
Negdje je PASA LOKUM negdje SULTANOVA SLATKA SARMA, ovo je recept po kojem sam ja radila, jedino sam pogrijesila sto nisam puding razlila u vecu tepsiju ali drugi puta cu sigurno jer se ovo mora ponovo napraviti.
Sastojci za puding:
- 1 litar mlijeka
- 2 kašike kakaoa
- 1,5 fildžan nišeste/ gustina ili mala šoljica
- 1 fildžan brašna
- 1 čaša šećera
- 1 vanilin šećer
- 50 grama margarina
- 1 čaša mlijeka
- 1 šlag krema za kolače
Zagrijati 1 litar mlijeka a zatim uz miješanje dodati, kakao, brašno, nišestu i šećer. Kada puding provrije skloniti sa vatre i dodati vanilin šećer i margarin. Miješati dok se margarin ne istopi. Tepsiju posuti sa kokosom (što više to bolje) da se ne vidi dno tepsije a zatim preliti pudingom. Ostaviti u frižider 30 minuta. Šlag kremu izmutiti sa mlijekom i kada izvadite kolač iz frižidera premazati šlag kremom. Ponovo vratiti u frižider na 1 sat. Rezati na pravougaonike i nožem polahko urolati. Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar