
Sastojci biskvit:
- 5 jaja
- 15 dkg šećera
- 1 vanilin šećer
- 10 dkg glatkog brašna
- 5 dkg gustina
- 1 prašak za pecivo
- 2 pudinga od jagode
- 6 dl mlijeka
- 1 vanilin šećer
- 5 žlica šećera
- 700g jagoda (može i manje ako nećete raditi obruč tj. ako ćete ih samo narezati u kremu)
- 0.5 l vrhnja za šlag „Halta“
- 1 instant želatina
Razdvojiti žumanjak i bjelanjak. U žumanjak nadodati šećer i vanilin šećer te pjenasto umutiti. U zdjeli pomiješati brašno, gustin i prašak, pa žlicom dodavati smjesi koristeći mikser (najmanja brzina). Na kraju kuhačom lagano umiješati tučeni snijeg od bjalanjaka. U okrugli kalup promjera 26 cm, na dno staviti masni papir i uliti smjesu. Peći na 180 stupnjeva cca. 35-40 minuta, dok lagano porumeni (provjeriti čačkalicom). Biskvit ohladiti i prerezati na 2 dijela. Donji dio vratiti u kalup i poprskati s 0.5 dl mlijeka i žličicom šećera koju ste predhodno zagrijali. Uokolo složiti polovice jagoda, dodati kremu i poklopiti drugom polovicom biskvita. Ostaviti u hladnjaku minimalno 3 sata. Ukrasiti po želji.
Krema:
Prašak za puding pomiješati sa šećerom, vanilin šećerom i 2 dl mlijeka pa uliti u 4 dl mlijeka koje smo zagrijali na vatri. Skuhati i ohladiti. Vrhnje za šlag izraditi i u njega dodati instant želatinu, ohlađeni puding i narezane jagode. Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar