Uživajmo zajedno
Stari ili novi recepti
koje još niste probali.
Home » » Torta sa jagodama

Torta sa jagodama


Sastojci biskvit:
  •     5 jaja
  •     15 dkg šećera
  •     1 vanilin šećer
  •     10 dkg glatkog brašna
  •     5 dkg gustina
  •     1 prašak za pecivo
Krema:
  •     2 pudinga od jagode
  •     6 dl mlijeka
  •     1 vanilin šećer
  •     5 žlica šećera
  •     700g jagoda (može i manje ako nećete raditi obruč tj. ako ćete ih samo narezati u kremu)
  •     0.5 l vrhnja za šlag „Halta“
  •     1 instant želatina
Priprema:

Razdvojiti žumanjak i bjelanjak. U žumanjak nadodati šećer i vanilin šećer te pjenasto umutiti. U zdjeli pomiješati brašno, gustin i prašak, pa žlicom dodavati smjesi koristeći mikser (najmanja brzina). Na kraju kuhačom lagano umiješati tučeni snijeg od bjalanjaka. U okrugli kalup promjera 26 cm, na dno staviti masni papir i uliti smjesu. Peći na 180 stupnjeva cca. 35-40 minuta, dok lagano porumeni (provjeriti čačkalicom). Biskvit ohladiti i prerezati na 2 dijela. Donji dio vratiti u kalup i poprskati s 0.5 dl mlijeka i žličicom šećera koju ste predhodno zagrijali. Uokolo složiti polovice jagoda, dodati kremu i poklopiti drugom polovicom biskvita. Ostaviti u hladnjaku minimalno 3 sata. Ukrasiti po želji.

Krema:

Prašak za puding pomiješati sa šećerom, vanilin šećerom i 2 dl mlijeka pa uliti u 4 dl mlijeka koje smo zagrijali na vatri. Skuhati i ohladiti. Vrhnje za šlag izraditi i u njega dodati instant želatinu, ohlađeni puding i narezane jagode. Prijatno!

Ako ti se sviđa recept, podijeli ga i sa drugima.

SHARE

0 komentari :

Objavi komentar

Copyright © 2016. Recepti sa slikama - All Rights Reserved
Template Created by ThemeXpose