
Sastojci i priprema:
Veoma kremast i ukusan, a definitivno se napravi brze od bilo koje druge poslastice, a ujedno nije skup.
Kora:
- 4 zumanceta + 1 cijelo jaje
- 3 kasike secera
- 3 kasike vrele vode
- 4 kasike brasna + 1 pzp
- 5 bjelanaca
- 300 ml mlijeka
- 3 pudinga (aroma koju zelite)
- 1 vanil secer
Sastojke za koru umutiti (prvo jaja i secer) potom ostatak.Peci na umjerenoj temp.cca 170 stepeni. Brzo se ispece. Dok se kora pece umutiti cvrsto bjelanca sa secerom. U kljucalo mlijeko dodati razmucen puding i skuhati uobicajeno (bice gusci nego obicno kad pravite puding). Vruce sjediniti sa umucenim bjelancima (mjesati varjacom ne mikserom) Sjedinjenu smjesu odmah rasporediti preko kore. Kad se ohladi premazati slagom i staviti na hladjenje. Prijatno!!!
0 komentari :
Objavi komentar