Sastojci i priprema:
Lješnjake propecite u rerni da potamne, ohladite ih pa ih kroz ruke trljajte da im otpadne korica u boljim trgovinama imate kupiti već oguljene i propečene ,stavite ih u čvršću krpu i malo ih stucite batom za meso, ali tako da ostanu i malo krupniji komadići.
Biskvit:
- 15 dkg lješnjaka
- 6 bjelanjaka
- 6 velikih žlica šećera
- 6 velikih žlica brašna
Krema:
- 6 žumanjaka
- 10 dkg šećera
- 2 vanil pudinga
- 2 velike žlice brašna
- 1 l mlijeka
- 1 vanil šećer
- 25 dkg margarina za kreme ili maslac
- 10 dkg šećera u prahu
I još:
- 20-ak dkg nutele
- oko 15 dkg petitebeure keksa
- 10 dkg čokolade za kuhanje
- 2 šlaga
Biskvit:
- Bjelanjke tucite u čvrsti snijeg, dodajte šećer i na kraju lagano ubacite brašno najmanjom brzinom miksera.
- Kalup za torte promjera 26 cm namažite maslom, pobrašnite a na dno stavite masni papir.
- Na masni papir rasporedite istučene lješnjake i na njih oprezno rasporedite bjelanjke.
- Pecite 10-ak minuta na 180 °C. dok dobije malo boju.
- Ohlađeni biskvit prevrnite na pladanj da vam biskvit bude dolje, a lješnjaci na vrhu.
- Dignite masni papir. Vratite obruč od forme za tortu.
Krema:
- Uvrite 8 dcl mlijeka sa vanil šećerom.
- Umutite žumanjke sa šećerom. dodajte 2 vanil pudinga, 2 žlice brašna i 2 dcl mlijeka.
- To ukuvajte u uvrelo mlijeko kao puding.
- Ohladite uz povremeno miješanje da se ne stvori kožica, margarin za kreme (ili maslo) izradite dobro sa šećerom u prahu pa dodajte u skroz hladnu kremu.
- Cokoladu otopite na pari, malo prohladite, pa dodajte u polovicu kreme, druga ostaje žuta. NUTELU malo isto zagrijte da se lakše da mazat pa je oprezno namažite na lješnjake.
- KEKSE izlomite na nepravilne komadiće ( 1 keks na 4-5 komada) i poredajte po nuteli.
- Keksa potrošite koliko vam treba da prekrijete cijelu površinu.
- Stavite na kekse žutu kremu, pa čokoladnu i stavite tortu da se hladi preko noći u hladnjak.
- Kada se ohladila dignite oprezno obruč i obilato namažite šlagom.
- Ukrasite po želji
0 komentari :
Objavi komentar