Za jedan biskvit:
- 3 bjelanca
- 3 kasike secera
- 50 gr przenih mljevenih ljesnika
- 1 kasicica limunovog soka
- 1 kasika brasna
- 9 zumanaca
- 9 kasika secera
- 3 vanil secera
- 3 pudinga od vanilije
- 2 kasike gustina
- 9 dcl mlijeka
- 150 gr tamne cokolade (ili mlijecne ili sa ljesnicima)
- 150 gr bijele cokolade
- 200 gr maslaca ili margarina
- 4 dcl vrhnja za slag
Jos potrebno:
- 2 kesice praha za slag pjenu
- 2 dcl mlijeka
- drobljena cokolada ili coko oblici
Priprema:
Umutiti bjelanca sa secerom i limunovim sokom u cvrst
snijeg..Pomijesati ljesnjake sa brasnom pa ih lagano dodati u snijeg od
bjelanaca i sjediniti..Istresti u kalup oblozen papirom za pecenje i
peci na 200 C oko 10 minuta..Potrebno je uraditi 3 ovakva biskvita..
Gustin, zumanca i prah za puding pomijesati i dodati u to oko 1 dcl
mlijeka pa sve mikserom dobro izmiksati da nebude grudvica…Secer i vanil
secer dodati u 8 dcl mlijeka i pustiti da prokuha..Smanjiti zatim
temperaturu, dodati onaj 1 dcl mlijeka u kome su umijesani gustin,
zumanci i puding i neprestano mijesati dok se masa nepocne
zgusnjavati…
Ohladiti je zatim pa umijesati u nju maslac ili margarin pjenasto umucen..Podijeliti smjesu na dva dijela pa u jedan dodati tamnu cokoladu otopljenu na pari a u drugi bijelu cokoladu…Umutiti 4 dcl vrhnja za slag u cvrst snijeg..Redati bisvit, trecinu jedne kreme, trecinu druge kreme, trecinu slaga pa ponoviti jos dva puta…Ostaviti tortu da se stegne pa je dekorisati sa slag pjenom i drobljenom cokoladom. Prijatno!
Ohladiti je zatim pa umijesati u nju maslac ili margarin pjenasto umucen..Podijeliti smjesu na dva dijela pa u jedan dodati tamnu cokoladu otopljenu na pari a u drugi bijelu cokoladu…Umutiti 4 dcl vrhnja za slag u cvrst snijeg..Redati bisvit, trecinu jedne kreme, trecinu druge kreme, trecinu slaga pa ponoviti jos dva puta…Ostaviti tortu da se stegne pa je dekorisati sa slag pjenom i drobljenom cokoladom. Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar