Kora:
- 5 jaja
- 10 kasika secera
- 5 kasika vode
- 7 kasika brasna
- pola praska za pecivo
Fil:
- 1 l. soka od narandze
- 2 zelea okus jagode (halal yello)
- 1 puding od jagode
- 4 narandze
- 200 gr. secera
Glazura:
- 400 ml. tecnog slaga
- 250 gr. cokolade
Sitni komadici cokolade za posipanje (moze i bez komaica cokolade)
Izmutite jaja, secer i vodu.
Dodajte brasno i prasak za pecivo, pa izmjesajte kasikom.
Tepsiju nauljite i pospite sa malo brasna.
Tijesto istresite u tepsiju i pecite na 350F-180C.
Gotovu koru izvadite iz peci i ostavite da se hladi, za to vrijeme pripremite fil.
Na pec stavite sok od narandze i secer, i pustite da prokuha.
Ocjedite narandze, i u ocjedjen sok dodajte zele i puding pa izmutite.
Izmucen puding i zele istresite u prokuhao sok, mjesajte dok ne porokuha i maknite sa peci.
Malo prohladite pa istresite preko kore.
Ostavite u frizider da se potpuno ohladi i stegne.
Na pari istopite cokoladu sa tecnim slagom.
Podpuno ohladite i izmutite sa mikserom.
Cokoladnu kremu istresite preko fila, fino premazite i pospite komadicima cokolade.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar