Sastojci:
- 12 bjelanaca
- 18 kasika secera
- 50 gr rendane cokolade
- 3 kasikice vanilin secera
- 4 kasike brasna
- 100 gr kokosovog brasna
- 3 kasikice praska za pecivo
- 100 gr mljevenih oraha
Fil:
- 1 l mlijeka
- 12 zumanaca
- 1 puding od vanilie ( 72 gr )
- 4 kasike brasna
- 200 gr secera
- 250 gr maslaca + 2-3 kasike secera u prahu
- 100 gr mljevenih oraha
- 100 gr krupno izrendane cokolade
Kora 1:
4 bjelanceta, 6 kasika secera, 1 kasikica vanilin secera, 2 kasike brasna, 50 gr rendane cokolade i 1 kasikica praska za pecivo. Sjediniti, s tim sto prvo umutimo bjelanca u cvrstu masu pa dodamo sve ostale sastojke.
Peci u kalupu velicine 24 cm na 180 c 15 min.
Kora 2:
4 bjelanceta, 6 kasika secera, 1 kasikica vanilin secera, 1 kasika brasna, 100gr kokosovog brasna i 1 kasikica praska za pecivo. Sjedinimo sastojke redom kako su napisani i pecemo kao i prvu koru.
Kora 3:
4 bjelanceta, 6 kasika secera, 1 kasikica vanilin secera, 1 kasika brasna, 100 gr mljevenih oraha i 1 kasikica praska za pecivo. Sjedinimo sastojke redom kako su napisani i pecemo kao i drugu koru.
Fil:
Prokuhati 700 ml. mlijeka umutiti zumanca sa secerom, puding, brasno i preostalo mlijeko i dodamo u prokuhano mlijeko.
Kuhati na pari dok ne dobije potrebnu gustinu.
Kad se ohladi dodati umucen maslac sa ( 2-3 kasike secera u prahu).
Fil podjeliti na 3 djela.
U prvi dodati mljevene orahe
u drugi krupno izrendanu cokoladu
treci ostaje zut.
Sloziti:
Kora sa rendanom cokoladom + fil sa orasima + kora sa kokosovim brasnom + zuti fil + kora sa mljevenim orasima + fil sa rendanom cokoladom + slag (ili slag krema.)
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar