Sastojci za biskvit:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 3 kašike kakaa
- 6 kašika brašna
Zaljev:
300 grama šećera
300 ml vode
Fil:
300 grama šećera
300 ml vode
Fil:
- 500 ml mlijeka
- 9 kašika šećera
- 9 kašika brašna ili gustina
- 1 vanilija šećer
- 250 grama maslaca
Pola mlijeka sa šećerom i vanilin šećer staviti da kuha, u drugi dio staviti brašno ili gustin, razmutiti i skuhati kao puding. Kad se fil ohladi sastaviti ga sa maslacem i kremu nanijeti na biskvit.
Način pripreme biskvita:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno i kakao, smjesu istresti u tepsiju koju premažete maslacem i pospete brašnom. Biskvit peći na 200 stepeni oko trideset minuta.
Pečen biskvit zaliti pripremljenim zaljevom.
Glazura:
Glazuru možete praviti na svoj uobičajeni naćčn ili ovako:
Način pripreme biskvita:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno i kakao, smjesu istresti u tepsiju koju premažete maslacem i pospete brašnom. Biskvit peći na 200 stepeni oko trideset minuta.
Pečen biskvit zaliti pripremljenim zaljevom.
Glazura:
Glazuru možete praviti na svoj uobičajeni naćčn ili ovako:
- 150 ml vrhnja za šlag
- 1oo grama čokolade za kuhanje
Lagano zagrijati vrhnje, dodati čokoladu i miješati dok se ne istopi. Dad dobijete finu glatku kremu, prelijete je preko kolača. Kolac dobro ohladite, isjecite na kocke pa posluzite.
Prijatno!
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar