Sastojci:
- petit keksa oko 500 gr
- 300 gr. slaga
- 150 ml. kisele vode
- 1 slag-fix
- 2 dcl. kisele pavlake sa 20 % m.m
- 1/2 table strugane ili seckane cokolade za kuvanje
- 200 gr. jagoda
- 1.5 dcl.vode
- 6 kasika gustina
- 2.5 dcl.vode
- secera po zelji i ukusu
- jagode
- crveni preliv
Skuvate vocnu kremu od 200 gr. voca koje stavite u 250 ml. vode, nakon sto provri viljuskom izgnjecite jagode, i dodate gustin i secer izmesan sa 1.5 dcl. vode i skuvate da bude gusto. Ostavite da se ohladi. Umutiti 300 gr. slaga sa 150 ml. kisele vode i slag-fix-om. Jedan deo slaga ostavite za premazivanje cele torte i ukrasavanje po zelji.
U ostalo dodati struganu cokoladu na krupno ili iseckanu nozem i kiselu pavlaku.Pazljivo izmesati. Redjati kekse umocene u mleko, zatim deo vocne kreme i polovinu slaga sa pavlakom i cokoladom. Poklopiti redom keksa pa jos jednom filovi i red keksa. Premazati celu torticu onim odvojenim delom slaga i na povrsinu poredjati iseckane jagode na cetvrtine. Nakon toga preliti jagode prelivom napravljenim po uputstvu na vrecici. Dobro ohladiti i seci na snite. Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar